In een luxe villa in Het Gooi klinkt het geluid van een Iphone die afgaat. Enige tijd later komt de eigenares druipend de kamer ingehold. Ze swipet het apparaat aan en zegt “Sorry voor het wachten,  Georgette hier. Ik lag in het zwembad.” “Hoi Georgette” klinkt het van de andere kant. Met Yvon. Ja precies, Boer zoekt Vrouw. Ik heb een geweldig format voor ons.”

Yvon vertelt hoe ze op internet paragnostisch therapeute Fernanda ontdekt heeft, die telepathisch met dieren communiceert. “Ze vraagt via een foto toestemming aan het dier, en gaat dan een sessie aan waarin ze het dier zijn innerlijke conflicten helpt oplossen. Daarbij heeft ze de hulp van een medium nodig: de eigenaar, verzorger of iemand met veel charisma. Dus toen dacht ik: als we nu Bekende Nederlanders, charismatische persoonlijkheden immers, als medium vragen om te assisteren bij therapiesessies bij dieren…”

Tien dagen later is er een complete crew in de stal bij boer Gjalt Harmsen (bekend van Boer zoekt Vrouw), plus Emma als enige koe. Alle andere koeien zijn buiten spelen. Koe Emma, zo vertelt Gjalt, is de laatste tijd een tikje down, en heeft mogelijk baat bij de hulp van Fernanda en het medium. Als medium in kwestie fungeert Yvon zelf: aan haar charisma is geen twijfel mogelijk, voor deze pilot van de serie is ze de perfecte deelnemer. Cameraman Ruud legt alles vast.

Terwijl Gjalt een oogje in het zeil houdt begint Fernanda, verzonken in een lichte trance, met het geven van aanwijzingen voor Emma en Yvon. “Voel je onze aanwezigheid, Emma, besef je dat we hier zijn om je te helpen? Voel je Yvons aanwezigheid? Zij geleidt de astrale impulsen naar je toe, goed zo, Emma, leid Yvon maar. Je wilt dat Yvon je flank streelt? Ietsje steviger, Yvon, ze wil je aanraking echt voelen. Iets meer naar haar bil toe, daar zit haar chakra een beetje in de knoop. Nu stevig aaien en af en toe een klopje, toe maar Emma, voel Yvons fluidum stromen. Voel het maar stromen, nog iets harder, Yvon. Daar komt je bevrijding, Emma, je verlossing.”

En terwijl Yvon de koe uitgebreid op de achterhand klopt en streelt komt daar inderdaad de verlossing in de vorm van een lange, lauwe straal koeienpis, die het medium van het middel af doorweekt. Met een luide gil en een hartgrondig “getver” springt ze achteruit. Cameraman Ruud kan zijn camera amper op zijn schouder houden van het lachen en schatert: “Prachtig, Yvon, je staat er geweldig op. Je reinste afzeik-teevee!”

(Disclaimer: iedere gelijkenis met bestaande personen of toestanden is louter en alleen het gevolg van een toevallige samenloop van omstandigheden)